item1

Aanleverspecificaties Claessens grafisch veelzijdig

Digitaal aangeleverde bestanden worden door ons via het programma Flight-check gecontroleerd (niet taalkundig). Dit is een kostenloze controle waarbij wij wel een print of pdf van de laatste versie van het bestand nodig hebben. Indien er corrigerende handelingen moeten worden verricht zoals ontbrekende lettertypes, omzetten van beelden van RGB naar CMYK, overlap aanbrengen of het wijzigen van instellingen, ontvangt u van ons een telefoontje met de foutmelding(en). Indien wij geen correcties mogen uitvoeren verzoeken wij u dit bij opgaaf van de order duidelijk te vermelden! De pre-press werktijd die wij besteden aan het corrigeren van bestanden en het maken van een nieuwe proef die u per fax of pdf ontvangt, wordt aan u doorberekend € 16,25 per kwartier.


Bestanden kunnen zowel op een Mac of PC zijn opgemaakt, let hierbij wel op de volgend criteria: PDF, let op bij het aanleveren van PDF: (PDF/Joboptions te verkrijgen via onze dtp-afdeling)

- drukgeoptimaliseerd
- snijtekens
- overlap van minimaal 3 mm
- gecentreerd plaatsen

Adobe Indesign
Quark Xpress
Adobe Illustrator
Adobe Photoshop

Alle andere programma's vooraf contact met de DTP-afdeling. Geef het formaat van het bestand goed door aan de DTP-afdeling.
Niet vergeten
Sluit illustraties en fonts bij (bij uw bestand).

Zorg voor kleurgescheiden prints bij het aanleveren van meer-kleurendrukwerk.

Let op dat er geen RGB-kleuren aanwezig zijn in uw bestand, illustraties of afbeeldingen.

Kijk bij het aanleveren van PMS-kleuren naar de toevoeging, gebruik overal bv Pantone 032CV en niet ook CVC of CVU in hetzelfde bestand.

Voorkom kleurnamen als rood, blauw en groen uit het standaard kleurenpalet. Gebruik hiervoor Pantone kleuren. Bij aflopend drukwerk liefst 3 mm afloop.

Zet lettertypen om naar paden bij aangeleverde logo's of illustraties, zo voorkomt u ontbrekende fonts.

Aangeleverde scans dienen een resolutie te hebben van minimaal 300 dpi bij een verwerking op 100%.

Zorg bij het aanleveren van het bestand altijd voor prints, ook als het PDF's zijn, zodat wij kunnen controleren of het bestand compleet is.

Mocht u vragen hebben in verband met het anders aanleveren van bestanden neemt u dan contact op met onze DTP-afdeling: T. 046 - 451 23 86.

Aanleveren van bestanden
- Op cd of dvd
- via e-mail enkel tot maximaal 5 MB grootte (prepress@veelzijdig.com)
- via www.wetransfer.com

Na plaatsing document (via ftp of mail) graag mailtje ter bevestiging naar leon@veelzijdig.com.

Wilt u meer weten, Bel of e-mail ons gerust!